DJI Delivery gelanceerd in Europa

DJI Delivery gelanceerd in Europa.

DJI Delivery is op 10 januari 2024 gelanceerd in Europa. We kennen DJI van hun consumenten drones en Enterprise toestellen en hun DJI Agriculture tak die gericht is op spuit drones voor landbouw. Daar is nu ook de DJI Delivery tak bij gekomen die zich volledig gaat focussen op transport via drones. En goed nieuws DJI heeft DroneLand gekozen als partner voor de distibutie in de Benelux. 

DJI Flycart

Met de aankondiging van DJI Delivery heeft DJI ook de wereldmarkt kennis laten maken met de DJI FlyCart 30, een veelzijdige bezorgdrone die ladingen tot 40 kg kan transporteren. Het vliegbereik varieert tussen 8-16 km, afhankelijk van het gewicht van de lading. Hierdoor wordt het mogelijk om transport efficiënter en flexibeler uit te voeren, met name in uitdagende omgevingen zoals bergachtige gebieden, offshore locaties, of bij noodhulpverlening.

De DJI FlyCart 30 ,is uitgerust met een coaxiale vierassige, achtbladige multirotorconfiguratie met carbonvezel propellers en kan een maximale vliegsnelheid van 20 m/s bereiken. De drone kan met een dual-accuconfiguratie een lading van 30 kg over een afstand van 16 km vervoeren. In noodgevallen kan het draagvermogen verhoogd worden tot 40 kg voor een afstand van 8 km. DJI’s O3-transmissie zorgt voor een stabiele verbinding tussen de drone en de controller tot 20 km afstand.

De DJI FlyCart 30, is ontworpen om optimaal te presteren in extreme weersomstandigheden en uitdagend terrein. Met IP55-bescherming kan het opereren bij temperaturen van -20° tot 45° C en kan het vliegen in winden tot 12 m/s. Zelfverwarmende accu’s zorgen voor optimale prestaties, zelfs bij lage temperaturen.

In de Cargo-modus kunnen ladingen geplaatst worden in een 70-liter koffer met gewichts- en zwaartepuntsensoren voor een betere balans en veiligheid. In de Winch-modus kunnen ladingen worden vervoerd met een lierkraan, ideaal voor gebieden zonder geschikte landingsplaatsen. De lier is uitgerust met een 20 meter lange kabel en kan een lading van 40 kg dragen.

DJI heeft ook een software applicatie ontwikkeld genaamd: DJI DeliveryHub. De DJI DeliveryHub applicatie  biedt ondersteuning voor operationele planning, statusmonitoring, beheer van teambronnen, en gegevensverzameling en -analyse.

Zowel de DJI FlyCart 30 als DJI DeliveryHub ondersteunen integratie met externe cloudplatforms of payloads, waardoor ze aanpasbaar zijn aan een breed scala van industriespecifieke toepassingen.

Meer info

In onze video vertellen we je alles over DJI Delivery en de Flycart 30.